Är ni grymma på digitalisering?

Vill ni leverera smarta idéer och lösningar på företags digitaliseringsproblem? – Nu har ni chansen att vara med och coacha små och medelstora industriföretag till digital framgång.

Vad söker vi?

Vi söker, via upphandling och anslutning till ramavtal, leverantörer med erfarenhet från olika typer av tjänster som via coachning kan hjälpa små och medelstora industriföretag att öka sin användning av digital teknik och utveckla sina verksamheter med hjälp av digitalisering.

Hur går det till?

Som leverantör får ni möjlighet att coacha små och medelstora industriföretag utifrån deras specifika önskemål och digitaliseringsutmaning. Totalt kommer 35 st industriföretag i Sydöstra Norrland erbjudas coachning inom digitalisering under 2018. Uppdrag från företag i närliggande län kan också bli aktuellt.

Omfattningen per coachning och företag är mellan 20 h och 60 h under en period av som längst 6 månader. Som godkänd leverantör under ramavtalet kommer ni att erhålla avrop, baserade på företagens önskemål och digitaliseringsaktivitet, för vidare konkurrensutsättning.

Vi behöver leverantörer med erfarenhet och kompetens inom:

Ÿ Automation – digitalisering från/genom automation.

Ÿ Administrativ processautomatisering – förberedande av implementering av stödjande system, samordna system och korrelera data, automation av processer i och mellan system.

Simulering och visualisering – VR, AR, dashboards, modellering, animering etc.

ŸFörsäljnings- och marknadsföringsfunktioner – praktisk effektivisering av sälj- och marknadsföringsmetoder genom digitalisering.

ŸDataförädling – databehandling, dataanalys, maskininlärning, big-data, AI.

ŸInfrastruktur, datakommunikation, IT-säkerhet – inventeringar och analyser av förutsättningar och möjligheter i IT-infrastruktur för att kunna ta sig vidare mot digitalisering.

ŸIoT, inbyggda sensorsystem – uppkoppling av funktioner och implementering av sensorteknologi för förmedling av funktion.

ŸAdditiv tillverkning, 3D print etc – hur kan produktsortiment konverteras till nya tillverkningsmetoder, hur ska produktutveckling anpassas.

ŸAffärsutveckling, affärsmodellering – strategi, management, juridik, samarbeten och projektledning för transition mot digitalisering.

Intresserad?

Upphandlingsunderlaget hittar du här

Kontakt

Anna Gustavsson, senior projektledare Fiber Optic Valley
E-post: anna.gustavsson@fiberopticvalley.com
Tel: 070-243 73 72

Ola Wallberg, affärsområdesansvarig Fiber Optic Valley
E-post: ola.wallberg@fiberopticvalley.com
Tel: 073-094 92 99

Coachningsinsatserna  finansieras av Tillväxtverket och drivs av RISE Acreo AB, Fiber Optic Valley och FindIT.